Suhopolje i Turnašica s veseljem dočekali nove vatrogasne kamione iz Tirola

Jučer (četvrtak) u večernjim satima, u Suhopolje je stigao ‘novi’ vatrogasni kamion. Kamion je dočekan na veliko oduševljenje Suhopoljčana, uz bakljadu i sirene DVD-a Suhopolje.

-Jako smo zadovoljni u prvom redu na suradnji Županijskog vatrogasnog saveza s pokrajinom Tirol. Nakon obilaska delegacije iz Tirola u prosincu, odlučeno je da će se, uslijed odličnoga stanja prostorija DVD-a te dobroj obučenosti i organizaciji, DVD-u Suhopolje donirati jedno navalno i jedno tehničko vozilo – istaknuo je predsjednik DVD-a Suhopolje Darko Ćurik te dodao kako su s domaćinom uspostavili odličan odnos te su, uz dogovorenu donaciju navalnog vozila, dobili i poklon u vidu 10 interventnih odijela, kacige, čizme, jakne te hidraulički alat čija je sama vrijednost oko 250.000 kuna. DVD Suhopolje je uzvratio pozivom te se ponovni susret predsjedništva očekuje početkom 5. mjeseca.

-Iznimno smo sretni i ponajviše zahvalni pokrajini Tirola. Ovom donacijom obnovit ćemo naš vozni park po pitanju godišta. Također, sretni smo što raspolažemo novi hidraulički alatom za prometne nesreće – istaknuo je zapovjednik DVD-a Suhopolje Mirko Solar te dodao kako u će u lipnju postati ponosni vlasnici još jednog tehničkog vozila iz Telfsa. ‘Staro’ navalno vozilo, DVD Suhopolje odlučio je donirati DVD-U Borova, kao i Fap 13, vozilo staro 43 godine.