U Općini Suhopolje uskoro kreće izgradnja reciklažnog dvorišta

Nakon provedenog javnog poziva na dostavu ponuda, u prostorijama Ureda načelnika Općine Suhopolje potpisan je Ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta u Općini Suhopolje. Ugovor su potpisali predstavnici naručitelja, načelnik Siniša Horvat te izvođač radova Brana d.o.o., direktor Slavko Rajnović. Riječ je o projektu prijavljenom na natječaj “Građenje reciklažnih dvorišta” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. kojeg je raspisalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Za projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Suhopolje”, Europska unija i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će čak 85 posto vrijednosti projekta, a riječ je o nešto više od 2,1 milijun kuna, dok će ostatak u iznosu od oko 37 tisuća kuna financirati Općina iz vlastitih sredstava.

Uspostavom reciklažnog dvorišta unaprijedit će se odvojeno prikupljanje otpada na području Općine Suhopolje. Potpisivanju ugovora su prisustvovali i ovlašteni predstavnici zaduženi za provođenje svih odredbi potpisanoga Ugovora.

Više o navedenom projektu možete pročitati ovdje.