Održana 89. skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borova

U Hrvatskom domu Borova, danas je održana 89. redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borova, koju je svečano otvorio predsjednik Stjepan Razum. Sjednicu je ispred radnog predsjedništva, vodio tajnik Dražen Čimin.

Izuzev članova, počasnih članova i podupirućih, operativaca i aktivista istoj su nazočili dopredsjednik Županijske skupštine Virovitičko – podravske županije Marijan Brlek, predsjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje Zorica Hegedušić, načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat, zamjenik načelnika Općine Suhopolje i tajnik Vatrogasne zajednice Općine Suhopolje Goran Doležal, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Suhopolje Mirko Solar, te mnogu drugi uvaženi direktori, ravnatelji, predsjednici udruga sa područja Općine Suhopolje te dragi gosti.

Tom prigodom svoja su izvješća podnijeli predsjednik, zapovjednik i blagajnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borova te su usvojeni planovi za naredno razdoblje. Tijekom večerašnje Skupštine, iz podnesenh izvješća, u samom radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borova isticalo se zajedništvo koje ih obilježava, humanost, trud, aktivnosti i rezultati koji stoje iza njih, a obilježje su svakog dobrovoljca. Stoga ni ne čudi sveobuhvatni plan rada za tekuću godinu koji je iznio predsjednik Stjepan Razum, a koji se, između ostalog, odnosi na nastavak suradnje sa Vatrogasnom zajednicom Općine Suhopolje i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Suhopolje, sudjelovanje i školovanje operativaca za vatorgasna zvanja, uređenje i proširenje vatrogasnog spremišta te izradu projektne dokumentacije za priključak plina u prostorijama Društva, a sve sa ciljem prihvaćanja donacije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Suhopolje u vidu jednog navalnog i jednog kombi vozila.

Posebno je istaknuto da je Dobrovoljno vatrogasno društvo Borova osnovano davne 1930. godine te da danas broji 70 članova, od toga 30 operativaca koji se redovno usavršavaju za vatrogasna zvanja. Tako su večeras uvjerenja za zvanje vatrogasac uručena Nikoli Plavšiću i Ivi Marić, za zvanje vatrogasac I. klase, uvjerenje je uručeno Tomislavu Tuđini i Marku Doležalu dok su uvjerenja za zvanje vatrogasni časnik I. klase uručena zapovjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borova Štefanu Razumu i zamjeniku zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borova te ujedno tajniku Vatrogasne zajednice Općine Suhopolje Goranu Doležalu.

Nazočnima su se obratili i dopredsjednik Županijske skupštine Virovitičko – podravske županije Marijan Brlek, načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat te zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Suhopolje Mirko Solar koji su u svojim izlaganjima pohvalili rad društva, kao i veliku prisutnost mladih, obzirom da je danas veliki problem mlade zainteresirati za bilo kakvu aktivnost u društvenim djelatnostima, istaknuvši da se tu vidi njihovo opravdanje i djelovanje. Osim toga, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Suhopolje Mirko Solar, predsjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borova uručio je prigodne poklone te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i djelovanju. (www.suhopolje.hr, itd)