Potpisani ugovori sa 17 pomoćnika u nastavi s područja Slatine, Orahovice, Suhopolja, Pitomače, Nove Bukovice, Gradine, Zdenaca i Voćina

Foto: K. Toplak

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održano je potpisivanje ugovora sa 17 pomoćnika u nastavi, za što su sredstva izdvojili, Virovitičko-podravska županija i osam jedinica lokalne samouprave (Slatina, Orahovica, Suhopolje, Pitomača, Zdenci, Voćin, Nova Bukovica, Gradina). Time se sufinancira rad pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju, za dodatnih 17 pomoćnika u nastavi, za učenike koji nisu dobili pomoćnika unutar projekta „In-In – integracija i inkluzija“.

Foto: K. Toplak

Inicijativu za dodanim pomoćnicima u nastavi potaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz potporu predstavnika JLS-a s područja VPŽ. Sufinanciranje je u iznosu 50% od strane Županije i 50% od strane jedinice lokalne samouprave. Svečanosti potpisivanja uz pomoćnike i ravnatelja škola, predstavnike jedinica lokalne samouprave, nazočio je i zamjenik župana Darko Žužak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, kao i Jasna Per Kožnjak iz poslovnog učilišta Eduka plus.

Pomoćnike u nastavi dobile su sljedeće škole: Osnovna škola Suhopolje (4 pomoćnika), OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci (3 pomoćnika), OŠ Voćin (3 pomoćnika), Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica (2 pomoćnika), OŠ Eugena Kumičića Slatina (2 pomoćnika), OŠ Gradina, OŠ Petar Preradović Pitomača i OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica po jednog pomoćnika. (www.vpz.hr)