Čarobni doživljaj Božića u Cabuni

Bliže se blagdani i Općina Suhopolje zasjala u svečanom ruhu.

Advent je najsvečanije i najljepše doba u godini kad se brojna srca ispune veseljem zbog očekivanja Božića. Radost u srcu prati i radost u oku: osim mjesta Suhopolje, koje je zasjalo zahvaljujući Turističkoj zajednici Općine Suhopolje i vrijednoj ekipi Javnih radova, zasjalo je i mjesto Cabuna.

Tradicija dekoriranja za advent i Božić veoma je duga i različita u pojedinim krajevima Lijepe Naše, a predmeti koji se najčešće koriste kao dekorativni elementi u interijeru i eksterijeru su adventski vijenci, božićna drvca, kuglice, ukrasi od papira i plastike, lampice i svijeće.
Tako je u suradnji učiteljica Marijane Bijuk, Dine Ibriks i Ine Hrnaić, učenika Područne škole Cabuna, roditelja te mještana Mjesnog odbora Cabuna prostor ispred Područne škole u Cabuni zasjao u božičnom ruhu. Na ulazu se nalazi adventski vijenac dobrodošlice načinjen od prirodnih materijala te prigodno okićeni bor. Osim toga, sobovi koji pomažu Djed Božićnjaku u vući saonica prizivaju taj stvaraju čarobni doživljaj Božića. (www.suhopolje.hr, itd)