“72 sata bez kompromisa” ove godine i u Suhopolju. Pridruži se!

Međunarodni volonterski projekt ”72 sata bez kompromisa” u Hrvatskoj je petu godinu zaredom! Projekt je pokrenut u Njemačkoj 90.-ih godina i od tada okuplja desetke tisuća mladih diljem Europe. Hrvatska je prepoznala vrijednost ovog projekta i pokrenula ga 2014. godine u Splitu, kao deseta europska članica. Od 2015. godine uključuju se Zagreb i Dubrovnik, 2016. godine pridružuje se i Sinj, a 2017. godine projekt se širi na Zadar i Osijek sa željom da u budućnosti preplavi cijelu Hrvatsku. Ove godine, projektu se priključuju još tri grada, Metković, Sisak i Slavonski Brod, i jedna općina, općina Suhopolje.

Kroz 72 sata mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske aktivnosti na različitim mjestima diljem Hrvatske i pritom promiču općeljudske vrijednosti. Projekt se zadnje dvije godine održava uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, nad/biskupija, gradova i županija u kojima se do sada projekt održavao.

Do sada je ostvareno 749 volonterskih akcija na kojima je volontiralo oko 5500 mladih volontera u suradnji s preko 300 različitih institucija (udruge, domovi za stare i nemoćne, osnovnim školama, dječjim domovima, parkovima prirode, pučkim kuhinjama, knjižnicama i centrima za rehabilitaciju). Projekt se ove godine održava od 18. do 21 listopada 2018. u devet gradova i jednoj općini, općini Suhopolje. Organizator projekta u Suhopolju je Savjet mladih općine Suhopolje uz podršku istoimene Općine Suhopolje.

Prijave su otvorene od 20. rujna do 15. listopada, a prijave su moguće kao ekipna (do 5 osoba) ili kao individualna prijava.

Mladi od 16 od 30 godina prijaviti ovdje, a svi ostali ovdje.

Tri dana, 9 gradova, 1 općina, 2500 tisuće mladih i više od 300 volonterskih akcija. Pridružite se volonterskom maratonu, trebamo i tvoja 72 sata! (Savjet mladih općine Suhopolje)