DANI OPĆINE SUHOPOLJE Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Plan razvoja je nastaviti aktivno raditi na poboljšanju kvalitete života svih mještana općine

U povodu Dana općine Suhopolje, nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima kraj spomen-obilježja ispred zgrade Općine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je u uvodu mnogobrojne goste pozdravila predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić.

Nakon nje, načelnik Siniša Horvat podnio je izvješće o radu u proteklom razdoblju.

– Na području općine Suhopolje u proteklih 12 mjeseci novoizgrađeni su društveni domovi u naseljima Pepelane, Žubrica i Pčelić financirani većinom vlastitim sredstvima. Ukupna vrijednost društvenih domova u Žubrici i Pčeliću je oko 1.500.000 kuna, dok je za dom u Pepelanama Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvojilo 206.000 kuna. Slobodno govoreći, završen je i dosad jedan od najvećih projekata, kapitalna investicija, ne samo u općini Suhopolje, nego i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a to je izgradnja sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Suhopolju. Sveukupna vrijednost navedenih investicija je preko 60 milijuna kuna – između ostaloga, govoreći samo o nekim od projekata, kazao je načelnik Horvat dodajući kako Općina Suhopolje nastoji racionalno raspolagati svojim proračunskim sredstvima s ciljem poboljšavanja svih životnih uvjeta.

Prema riječima načelnika Horvata, plan razvoja je nastaviti aktivno raditi na poboljšanju kvalitete života mještana općine Suhopolje kroz iskorištavanje svih dostupnih nacionalnih i bespovratnih potpora sredstava Europske unije kao i racionalno korištenje proračunskih sredstava.

Čestitku za Dan općine domaćinima su uputili virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i Virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Moram pohvaliti izuzetno dobru suradnju županije s općinom Suhopolje, u koju smo u proteklom razdoblju iz EU fondova privukli znatna sredstva, pogotovo za obnovu Dvorca Janković i revitalizaciju parka. Županija će vam, kao i ja osobno biti uvijek na usluzi – uz čestitku je između ostaloga kazao župan Igor Andrović.

U čestitke domaćinima uključio se i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Josip Đakić.

– Sloga i zajedništvo je ono što krasi vašu Općinu, a iza toga stoje i rezultati. Nama je svima cilj razvitak ruralnih krajeva za što je Vlada RH pripremila niz mjera i za njihovu realizaciju osigurala ogromna sredstva. Kao saborski zastupnik, kao i do sada uvijek ću vam biti na usluzi – između ostaloga upućujući čestitku domaćinima kazao Josip Đakić.

Sjednici su u nazočnosti općinskih vijećnika, predstavnike društvenog i političkog života te mnogobrojnih udruga, koje djeluju na području općine Suhopolje prisustvovali i predstavnici i načelnici susjednih općina i gradova s područja Virovitičko-podravske županije, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, zamjenica virovitčkog gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac te predsjednica Gradskog vijeća grada Virovitice Lahorka Weiss. (www.icv.hr, zc)