Započeli radovi na obnovi ceste Suhopolje-Lipovac: Širi se cesta, radi novi nogostup i biciklistička staza

U Suhopolju su započeli radovi na cesti u Ulici Matije Gupca, od Lipovca prema Suhopolju. Važna je ovo investicija jer je riječ o prometnici koja se nastavlja na sjevernu virovitičku obilaznicu i prostire se do centra naselja. Sama cesta je već dotrajala, a dodatno je uništena izgradnjom obilaznice. Ovom će rekonstrukcijom biti proširena i tako olakšati sigurnije prometovanje i bolje uvjete na cesti. Vrijednost radova iznosi 16,25 milijuna kuna.

– Kako bi promet navedenom dionicom bio sigurniji za sve sudionike prometa, navedena cesta će se proširiti, postavit će se i novi nogostup te biciklistička staza. Time će se sanirati navedena dionica koja je stradala prilikom gradnje obilaznice, no nama je prvenstveni cilj, i na tome inzistiramo, na što bržem nastavku gradnje brze ceste od Lipovca, odnosno Suhopolja prema Slatini, tako da sav ”kamionski promet” bude na obilaznici – rekao je zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Marijo Klement, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, dodajući kako su radovi prema Slatini uvršteni u ovogodišnji plan nabave Hrvatskih cesta, a samo ove godine je za projektnu dokumentaciju osigurano 12,8 milijuna kuna.

Na području Suhopolja trenutno se radi i na uređenju dijela ceste u Ulici Vladimira Nazora, Bana Josipa Jelačića i Petra Preradovića. – Završetak asfaltiranja ceste u Ulici Petra Preradovića očekuje se sredinom kolovoza, točnije prije blagdana Velike Gospe i Dana općine – rekao je načelnik općine Suhopolje, Siniša Horvat. (www.icv.hr, ml; vpž.hr)