Općini Suhopolje odobren projekt uređenja vanjskog terena i okoliša Dječjeg vrtića “Suhopolje”

Općini Suhopolje odobreno je 219.811,00 kuna od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića “Uređenja vanjskog terena i okoliša dječjeg vrtića Suhopolje.

Naime, Ministarstvo je objavilo rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/ dječjim vrtićima u 2018. godini iz kojeg je vidljivo da su sredstva dodijeljena i suhopoljskom vrtiću.

Ukupan iznos koji je potreban za realizaciju investicije je 488.469,65 kuna, dok je od ministarstva odobreno 219.811,00 kuna.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića. Sredstvima Programa pomoći će se jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u provedbi projekata. Stoga, ulaganjem u objekt dječjeg vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. (itd,www.suhopolje.hr)