Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Suhopolja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom rata ispred zgrade općine u središtu mjesta, u petak je nastavljen program obilježavanja Dana općine Suhopolje. Nakon polaganja vijenaca održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje na kojoj su načelnik Općine Siniša Horvat i predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić upoznali nazočne s do sada odrađenim projektima, ali i s aktivnostima koje općina planira provesti na podizanju standarda življenja svojih žitelja u budućem razdoblju, govoreći i o obnovi Dvorca Janković, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, i koji će iduće godine postati „slavonska turistička ljepotica“.

Čestitku domaćinima na Danu općine, blagdanu Velike Gospe tom prigodom, u ime nazočnih gradonačelnika i načelnika, poželio je gradonačelnik Grada Virovitice, Ivica Kirin, kao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je između ostalog kazao:

– Suhopolje je među najvećim općinama u Virovitičko-podravskoj županiji, općina koja njeguje svoju kulturnu baštinu, a to se najbolje vidi i po Crkvi svete Terezije Avilske, ali i po Dvorcu Janković, koji će u budućnosti postati Centar za posjetitelje. Vidi se kako je u prethodnom razdoblju puno napravljeno, a tako će biti i ubuduće, jer to znači boljitak stanovništva. Virovitičko-podravska županija u tome će zajedno s načelnikom i Općinskim vijećem dati punu potporu u projektima. U svemu tome važno je partnerstvo Županije i općine, jer mi prepoznajemo potrebe lokalne samouprave i Suhopolje će u Virovitičko-podravskoj županiji, kao i do sada, i nadalje imati i pouzdanog partnera. Trudimo se kao županija, trudimo se pomoći našim općinama kako bi zajedničkim snagama ostvarili boljitak, zajedno s našim institucijama, uz potporu naših saborskih zastupnika, ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, našeg ministra Tomislava Tolušića – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, čestitajući nazočnima, kao i stanovnicima Suhopolja Dan općine i blagdan Velike Gospe.

Saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH, Josip Đakić je obraćajući se nazočnima kazao:
– Za sve projekt treba puno truda i zalaganje, potrebna je zajednička sloga kako bi se sve to ostvarilo. Budućnost je u razvoju gospodarstva, obrtništva i poduzetništva. Oni su ključni kako bi se povećao broj zaposlenih, smanjio broj nezaposlenih i zaustavio odlazak mladih diljem svijeta. Isto vrijedi i za našu županiju, kao i cijelu Hrvatsku. Čestitam vam dan općine i blagdan zaštitnice Velike Gospe – zaključio je saborski zastupnik Josip Đakić.

Svečanosti obilježavanja dana općine Suhopolje, između ostalim, nazočio je i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, Darko Žužak i Igor Pavković, mnogobrojni gradonačelnici i načelnici, pročelnici, ravnatelji i direktori županijskih i virovitičkih institucija…

Povodom Dana općine Suhopolje, blagdana Velike Gospe, dodijeljena su i javna priznanja koja su uručili, načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat i predsjednica Općinskog vijeća, Zorica Hegedušić.

Zahvalnice Općine Suhopolje dobili su: Ivica Vuković, Stjepan Štengl, Stjepan Hajec, Dragana Pavić, Marijan Lukinić, Stjepan Razum, Ivica Dumenčić, Robert Rodeš, Milan Ćusak, Željko Malković, Andrija Šlat.
Srebrne plakete „Grb Općine Suhopolje“ dobili su: Lucija Martinko Hock, Mirko Jakupec, Alen Sertić, Nogometni klub Tehničar Cabuna, vlč. Pavle Filipović,
Zlatne plakete „Grb Općine Suhopolje“ dobili su: Zorica Hegedušić, Damir Marenić, Brana d.o.o., VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. U ime nagrađenih zahvalila se je ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač. (www.vpz.hr

(www.vpz.hr)