Od legende do Suhopoljske KUL. plaže

Kada se spoje ideja, strast i želja pojedinca s velikom podrškom okoline, moguće je ostvariti neke davne, nikad ostvarene snove jednog dječaka i ispuniti obećanje jednog grofa.
Od legende do Suhopoljske KUL. plaže

 

Poznato je kako je nekad davno na području Suhopolja živjela plemenita obitelj Janković. Sin Andrija više od svega volio je majčine priče i legende o Panonskom moru. Zato je dane najradije provodio na suhopoljskim livadama u dugim šetnjama stoljetnim parkom oko dvorca, u stalnoj potrazi za školjkama i ostatcima morskog svijeta. Manje je poznato da su roditelji svojem jedincu obećali plažu. Dio je to jedne od suhopoljskih legendi i obećanja koje je dosad ostalo neispunjeno. Ili… možda ipak nije?

Školska knjiga prepoznala je potencijal odlične ideje i udružila snage s Općinom Suhopolje, te kreativnim učiteljima, studentima i lokalnim udrugama. Rezultat zajedničke suradnje realizacija je kulturnog projekta – Suhopoljska KUL. plaža.

Prvi put u povijesti, 20. kolovoza 2016., Suhopolje će dobiti plažu!

Suhopoljska KUL. plaža događaj je namijenjen svima, uz izdvojene pojedinačne sadržaje, koncerte i radionice.

Trg sv. Terezije pretvorit će se tog vikenda u pješčanu plažu punu knjiga koje ćete moći prolistati i pročitati. Od mnogobrojnih aktivnosti možete izabrati onu koja Vama najviše odgovara:

koncert gitarista s bečke i zagrebačke akademije
origami radionice za djecu
priče na njemačkom i hrvatskom jeziku
Smibova „lutkaonica“
druženje s DURICOM i PRIČOKAZI Željke Horvat-Vukelja.

… ili se jednostavno zavalite u ugodne ležaljke u hladu stare lipe, pod suncobranima na pijesku i uz ugodnu glazbu uronite u – knjigu. Pročitajte je cijelu ili barem jedno poglavlje te se počastite književnom poslasticom po ljetnim promotivnim cijenama.

Posljednji put ovoga ljeta uskočite u japanke, ponesite lopatice i kantice i provedite opušteni KUL. vikend! Razveselite svoje mališane prije povratka u školske klupe. Očekuje vas još puno iznenađenja, nagradnih igara i promotivnih akcija!

Ako već Andrija pl. Janković sa svojom obitelji ne može uživati u projektu Suhopoljske KUL. plaže, vjerujemo kako će ovaj kulturni projekt ipak okupiti veliki broj zainteresiranih i svojim raznovrsnim sadržajima možda oživjeti i neke vaše neostvarene snove.

Zahvaljujemo na podršci načelniku općine Suhopolje, Marijanu Brleku, koji je pomogao da se ovaj fantastični zabavno-KUL.turni vikend dogodi.

Cijeli je program na Facebook-stranici Suhopoljske KUL. plaže.

Vaša Školska knjiga