U SUHOPOLJU OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN DJEČJE KNJIGE

Učenici 2.b razreda OŠ Suhopolje sa svojom učiteljicom Violetom Milošević provode razredni projekt „Čitajmo mi u razredu svi“ koji kroz različite aktvnosti za cilj ima upravo potaknuti ljubav prema pisanoj riječi i čitanju. Oni su najvjerniji polaznici radionica u knjižnici. Leon, Marko, Patrik, Rene, Anamarija i Šimun svaki petak poslijepodne provode u općinskoj knjižnici, gdje uz svoje prijatelje i iz drugih razreda; Luku, Gabriela, Luciju, Marka, ali i predškolce: Helenu i Adriana sudjeluju u edukativno zabavnim aktivnostima koje za njih osmišljava i u djelo provodi volonterka Natalija Kožić Lukačević.

Minulog su petka imali proslavu rođendana. Budući da je H. C. Andersen pisao o princezama i kraljevima, najprije je svatko sebi izradio i ukrasio krunu. Proslava je morala biti „autentična“. Potom su na policama, zajednički potražili zbirke bajki i prokomentirali tko je koju čitao i koja im je najdraža. Pobrojali su njegove najdojmljivije likove i njihova obilježja. Nakon toga su izradili čestitke. Svaka je imala za motiv jednu od Andersenovih bajki, koje su izvukli u tajnoj poruci. Zadatak je ostalih bio: pogoditi o kojoj je bajci riječ.

Kako su svi sudionici zaista uživali u proslavi, dogovor je, na ovaj način ubuduće spremaju obilježavanje rođendana i ostalih poznatih dječjih autora. Za kraj, kako je to i običaj na rođendanima, zajdeničko fotografiranje! Nesporno, projekt učiteljice Violete je uspješen, jer učenici su na kraju tjedna, samoinicijativno, a obavezno prisutni na događanjima u knjižnici u najboljem društvu: ‘s knjigama i književnicima’!