Godišnja skupština Udruga matice umirovljenika Suhopolje

Udruga matice hrvatskih umirovljenika općine Suhopolje održala je 23. travnja 2016. godine redovnu godišnju skupštinu na kojoj je u nazočnosti velikog broja članova i pozvanih gostiju predsjednica Udruge Tuga Reder podnijela iscrpno izvješće o radu tijekom 2015. godine. Osim humanitarnog djelovanja i uključivanja u društveni život Općine, koji je bio bogat različitim aktivnostima u koja se uključivao velik broj članova: doček Nove godine, Poklade u mjestu, Martinje, međunarodni dan žena, Vincekovo, Uskrs i humanitarna prodaja pisanica oslikanih vrijednim rukama članova Udruge.

Prigodne izložbe u prostoru Udruge uvijek sa zanimljivim izlošcima privuku redovito brojne posjetitelje. U Mjesecu hrvatske knjige stalne su nam gospođe iz Gradske knjižnice Virovitica; predavanja policijskih službenika, SOS Virovitica, povremena kontrola zdravlja koja je moguća u našem prostoru (spirometrija, šećer) i drugo.

Zavirite li u naše dvorište dočekat će vas cvjetni nasadi. Desetak članova prošlo je računalni tečaj zahvaljujući dragovoljnoj poduci ravnatelja suhopoljske škole, gospodinu Škrabi. Odlazili smo na kupanje, posjećivali starije i nemoćne članove uz prigodni darak. Kao u svim udrugama umirovljenika socijalna je osjetljivost naš primarni zadatak – nabava različitih potrepština na obročnu otplatu. Sve nabrojeno odvijalo se uz značajnu podršku i pomoć Općinske vlasti na čelu s a načelnikom gospodinom Brlekom.