FOTO: Božićni koncert KUU Suhopolje

U petak, 18. prosinca 2015. godine, u Hrvatskom domu Općine Suhopolje održan je tradicionalni Božićni koncert Kulturno – umjetničke udruge “Suhopolje” kojeg su članovi udruge priredili svojim mještanima uoči nadolazećih blagdana.
Na koncertu su nastupile tri dobne skupine KUU “Suhopolje” i to: najmlađa folklorna skupina s plesovima i igrama Podravine, zatim srednja folklorna skupina sa plesovima i igrama Slavonije, te starija folklorna skupina s plesovima Slavonije te starim splitskim plesovima. Članovi su posebno dočarali publici izvođenje starih splitskih plesova u prekrasnim splitskim novoizrađenim nošnjama u kojima su ove večeri prvi put nastupali. Članovi su vrlo ponosni na novoizrađene splitske nošnje jer su uložili puno truda na svojim etno radionicama kako bi se izradile iste s ciljem da se mještanima u potpunosti dočara izvođenje starih splitskih plesova.

Na samom kraju svi sudionici Božićnog koncerta dočarali su mnogobrojnoj publici, odnosno posjetiteljima ovo božićno vrijeme prigodnom pjesmom “Radujte se narodi”, nakon čega je mnogobrojnu djecu razveselio i darovao Djed Božićnjak.
Ovom prigodom, članovi Kulturno – umjetničke udruge “Suhopolje” svima žele blagoslovljen i čestit Božić te sretniju i uspješniju 2016. godinu! (foto: Željko B.)