KUU “Suhopolje” dobila svoj prostor

Načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek na prigodnoj je svečanosti 4. studenog dodjelio prostor bivšeg ugostiteljskog objekta kraj Hrvatskog doma u Suhopolju, na korištenje Kulturno umjetničkoj udruzi “Suhopolje”.

Zadovoljstvu nije bilo kraja, jer ova vrlo aktivna udruga od svog osnutka 2008. godine nikad nije imala svoj prostor. I kad se već pomislilo da će biti vječiti podstanari, Općina Suhopolje na čelu sa načelnikom Brlekom, potrudila se da folklorašima dati lijep i adekvatan prostor u kojem će moći održavati probe, sastanke i ostale aktivnosti. U ime KUU “Suhopolja”, zahvalila se predsjednica Martina Litrić, a svečanost je završila pjesmom i plesom kojeg je odjevena u narodne nošnje suhopoljskog kraja, izvela folklorna sekcija, a priključili su joj se i drugi uzvanici.

Ciljevi udruge, kako je navela predsjednica Martina Litrić, su očuvanje i promicanje tradicijski vrijedne kulturne baštine, promicanje glazbene kulture i stvaranje glazbenih djela te osnivanje sekcija sa kulturno-umjetničkim sadržajem. Svrha udruge je stvaranje i izdavanje autorskih djela, te javno promoviranje i organizacija javnih nastupa i natjecanja, njegovanje starih običaja, plesova, ručnih radova.

Unutar udruge postoji etno radionica, folklorna skupina, tamburaška skupina, dramska skupina i tonski studio.