Blagoslov kruha u Dječjem vrtiću Suhopolje

Uz brojne roditelje i članove obitelji djece korisnika Dječjeg vrtića Suhopolje i djece velečasni Mario Večerić blagoslovio je kruh i mnoštvo ostalih vrlo maštovitih proizvoda od brašna koje su umijesili i ispekli roditelji sa svojom djecom. Obratio se djeci na primjeren način govoreći im o kruhu kao hrani, ali i kruhu koji nam se daje u euharistiji. Reakcije djece su pokazale kako ona brzo prihvaćaju i shvaćaju duhovne stvarnosti.

Blagoslovu je prisustvovao i pozdravio prisutne načelnik Općine Suhopolje gospodin Marijan Brlek, Dražen Čimin predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Suhopolje te gospodin Darko Čurik, Voditelj Odsjeka za društvene djelatnosti i imovinsko – pravne poslove Općine Suhopolje.

Nakon zajedničkog blagoslova djeca su u svojim skupinama roditeljima izvela kratki program, a nakon toga se pristupilo blagovanju. Prigodu da zahvalimo dragome Bogu na plodovima zemlje i svim darovima u našem životu iskoristili smo i kao vrijeme zajedničkog druženja i veselja. Djeci već od najranije dobi razvijemo kršćanske vrijednosti i potičemo razvoj i duhovne dimenzije koja je dio cjelokupne ličnosti svakoga čovjeka i bez koje osoba nije potpuna. Ova manifestacija provodi se tradicionalno u Dječjem vrtiću Suhopolje i tako će se nastaviti s budućim generacijama djece i roditelja koji izražavaju svoje zadovoljstvo.