FOTO: Ferije u knjižnici

U suhopoljskoj općinskoj knjižnici Matija Gubec, na inicijativu nekolicine roditelja započele su literarno kreativne radionice pod nazivom “Ferije u knjižnici” namjenjene djeci od 4 do 11 godina.

Radionice će se održavati cijeli srpanj utorkom i petkom od 16 do 18 sati. Cilj ovih aktivnosti je potaknuti dječji interes za pisanu riječ i razbijanje stereotipa da su knjižnice dosadna, prašnjava mjesta gdje se ništa ne događa.

Uz to kroz praktičan i timski rad, djeca će imati priliku uvježbavati svoje komunikacijske i kreativne vještine, te ponoviti likovna i literarna znanja koja su usvojila tijekom minule školske godine. Pod stručnim vodstvom odgojiteljice-volonterke Natalije Kožić Lukačević, djeca su se kroz zabavu i igru prvo upoznala međusobno. Uslijedilo je čitanje različitih igrokaza iz časopisa Smib i dvije zbirke igrokaza.

Nakon što su djeca zajednički odabrala koji im je tekst najzanimljiviji i međusobno podijelili uloge, uvježbavali su izražajno čitanje. Najmlađi sudionik je Gabriel koji još ne ide u školu, ali već samostalno čita i rado sudjeluje u radu radionice.

Gđa. Momčilović, majka dvojice polaznika radionice odmah se zahvalila što se i u ovako malim sredinama, djeci na praznicima ipak nude različite zanimljive i edukativne aktivnosti. Radionice su za sve sudionike besplatne. (www.skolskiportal.hr)