Održana skupština KUU „Suhopolje“

U subotu 14. ožujka 2015. godine u Hrvatskom domu Općine Suhopolje održana je redovna godišnja Skupština Kulturno – umjetničke udruge „Suhopolje“. Nakon pozdravnog govora i usvajanja dnevnog reda, predsjednica KUU „Suhopolje“ Martina Litrić podnijela je izvješće o radu Udruge u 2014. godini podsjetivši na brojne aktivnosti koje je Udruga provela. Također, blagajnica Udruge Ana Kožul, iznijela je financijsko izvješće za 2014. godinu.

Prema planu rada Udruge za tekuću godinu, Udruga će nastojati izvršiti brojne aktivnosti: provođenje inventure nošnji, izrada novih nošnji, upis novih članova u sve sekcije KUU „Suhopolje“, organizacija 8. Međunarodne smotre folklora kojoj će gostovati Kulturno umjetničko društvo iz Poljske, redovito usavršavanje voditelja, organizacija Božićnog koncerta te ostale redovne aktivnosti. Sve prethodno navedene aktivnosti obuhvaćene su financijskim planom Udruge za 2015. godinu.

Na Skupštini je jednoglasno donesena Odluka o dodijeli titule počasnih članova fizičkim osobama koje su značajno pridonijele radu Udruge i ostvarenju njezinih ciljeva, sukladno Statutu Udruge. Za počasne članove Udruge, tom prilikom, imenovani su gosp. Ilija Blažević i gosp. Željko Iharoš. Također, predsjednica Udruge zahvalila se svima koji su pripomogli radu i ostvarenju ciljeva Udruge, podijelivši zahvalnice sponzorima u nadi da će međusobna suradnja biti još kvalitetnija i uspješnija.

Po završetku Skupštine prisutnima su se obratili i gosti, predstavnici KUD „Virovitica“, predstavnici KUD „Voćin“ i predstavnici KUD „Brezovica“ te u ime Općine Suhopolje predsjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje, Zorica Hegedušić, koji su čestitali svim članovima Udruge na trudu i radu, iskazali želju za daljnjom suradnjom, te poželjeli još uspješniju tekuću godinu. Kulturno – umjetnička Udruga „Suhopolje“ ovim putem zahvaljuje se svim članovima i gostima koji su se odazvali pozivu na Skupštinu. Nakon svečanog dijela nastavljeno je druženje uzvanika uz prigodnu večeru te zvuke tamburica.