Otvaranje ceste Zvonimirovo – Lipovac i radova na obnovi Dvorca Janković u srijedu 10. svibnja

dvorac_jankovic_2016

U srijedu 10. svibnja u općini Suhopolje održat će se dva značajna događaja. U 11 sati u Zvonimirovu upriličit će se svečano otvaranje ceste između naselja Zvonimirovo i Lipovac. Radovi na dionici 1500 metara ceste započeli su 4. travnja, izvođač radova bile su “Ceste” iz Bjelovara, investitor je Županijska uprava za ceste Virovitica, a vijednost radova je 1.500.000 kuna.

Ta će cesta imati posebnu važnost jer će se njome uvelike skratiti put prema Virovitici, a u budućnosti, kada u rad bude puštena sjeverna obilaznica, poslužit će kao alternativni prometni pravac, što i je jedan od osnovnih motiva njena građenja.

Nakon toga, u 12 sati će se u Parku Suhopolje održati svečanost otvaranja radova na obnovi i opremanju Dvorca Janković. Radove će obaviti tvrtka “Radnik” iz Križevaca, a vrijednost ugovora iznosi 31.783.228 kuna. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrijedan 298.250 kuna obavit će tvrtka “Cip d.o.o.” iz Virovitice. Rok za završetak radova je 31. srpnja 2018. godine.

 • Odvoz otpada…

  Utorak
  Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira, P. Preradovića, Bana Jelačića, M. Gupca, S. Radića, Kapan, Lj. Gaja, A. Hebranga, Dubrovačka, Vukovarska, V. Nazora, I. Gundulića, B. Radić, I. Mažuranića, E. Kvaternika, A. G. Jankovića, Vinogradska, A Stepinca, Kolodvorska, Bukova, Zvonimirovo, Gačište, Orešac, Naudovac, Jugovo polje, Cabuna, Žiroslavlje, Eržabet, Borova, Pčelić.

   

  Četvrtak
  Levinovac, Sl. Pivnica, Gvozdanska, Rodin Potok, Dvorska, Mitrovica, V. Trapinska, M. Trapinska, Sovjak, Pepelana, Žubrica, Trnava, Budanica.