Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Suhopolja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom rata ispred zgrade općine u središtu mjesta, u petak je nastavljen program obilježavanja Dana općine Suhopolje. Nakon polaganja vijenaca održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje na kojoj su načelnik Općine Siniša Horvat i predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić upoznali nazočne s do sada odrađenim projektima, ali i s aktivnostima koje općina planira provesti na podizanju standarda življenja svojih žitelja u budućem razdoblju, govoreći i o obnovi Dvorca Janković, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, i koji će iduće godine postati „slavonska turistička ljepotica“.

Čestitku domaćinima na Danu općine, blagdanu Velike Gospe tom prigodom, u ime nazočnih gradonačelnika i načelnika, poželio je gradonačelnik Grada Virovitice, Ivica Kirin, kao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je između ostalog kazao:

– Suhopolje je među najvećim općinama u Virovitičko-podravskoj županiji, općina koja njeguje svoju kulturnu baštinu, a to se najbolje vidi i po Crkvi svete Terezije Avilske, ali i po Dvorcu Janković, koji će u budućnosti postati Centar za posjetitelje. Vidi se kako je u prethodnom razdoblju puno napravljeno, a tako će biti i ubuduće, jer to znači boljitak stanovništva. Virovitičko-podravska županija u tome će zajedno s načelnikom i Općinskim vijećem dati punu potporu u projektima. U svemu tome važno je partnerstvo Županije i općine, jer mi prepoznajemo potrebe lokalne samouprave i Suhopolje će u Virovitičko-podravskoj županiji, kao i do sada, i nadalje imati i pouzdanog partnera. Trudimo se kao županija, trudimo se pomoći našim općinama kako bi zajedničkim snagama ostvarili boljitak, zajedno s našim institucijama, uz potporu naših saborskih zastupnika, ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, našeg ministra Tomislava Tolušića – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, čestitajući nazočnima, kao i stanovnicima Suhopolja Dan općine i blagdan Velike Gospe.

Saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH, Josip Đakić je obraćajući se nazočnima kazao:
– Za sve projekt treba puno truda i zalaganje, potrebna je zajednička sloga kako bi se sve to ostvarilo. Budućnost je u razvoju gospodarstva, obrtništva i poduzetništva. Oni su ključni kako bi se povećao broj zaposlenih, smanjio broj nezaposlenih i zaustavio odlazak mladih diljem svijeta. Isto vrijedi i za našu županiju, kao i cijelu Hrvatsku. Čestitam vam dan općine i blagdan zaštitnice Velike Gospe – zaključio je saborski zastupnik Josip Đakić.

Svečanosti obilježavanja dana općine Suhopolje, između ostalim, nazočio je i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, Darko Žužak i Igor Pavković, mnogobrojni gradonačelnici i načelnici, pročelnici, ravnatelji i direktori županijskih i virovitičkih institucija…

Povodom Dana općine Suhopolje, blagdana Velike Gospe, dodijeljena su i javna priznanja koja su uručili, načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat i predsjednica Općinskog vijeća, Zorica Hegedušić.

Zahvalnice Općine Suhopolje dobili su: Ivica Vuković, Stjepan Štengl, Stjepan Hajec, Dragana Pavić, Marijan Lukinić, Stjepan Razum, Ivica Dumenčić, Robert Rodeš, Milan Ćusak, Željko Malković, Andrija Šlat.
Srebrne plakete „Grb Općine Suhopolje“ dobili su: Lucija Martinko Hock, Mirko Jakupec, Alen Sertić, Nogometni klub Tehničar Cabuna, vlč. Pavle Filipović,
Zlatne plakete „Grb Općine Suhopolje“ dobili su: Zorica Hegedušić, Damir Marenić, Brana d.o.o., VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. U ime nagrađenih zahvalila se je ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač. (www.vpz.hr

(www.vpz.hr)

 • Video galerija

  Video galerija
 • Odvoz otpada…

  Utorak
  Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira, P. Preradovića, Bana Jelačića, M. Gupca, S. Radića, Kapan, Lj. Gaja, A. Hebranga, Dubrovačka, Vukovarska, V. Nazora, I. Gundulića, B. Radić, I. Mažuranića, E. Kvaternika, A. G. Jankovića, Vinogradska, A Stepinca, Kolodvorska, Bukova, Zvonimirovo, Gačište, Orešac, Naudovac, Jugovo polje, Cabuna, Žiroslavlje, Eržabet, Borova, Pčelić.

   

  Četvrtak
  Levinovac, Sl. Pivnica, Gvozdanska, Rodin Potok, Dvorska, Mitrovica, V. Trapinska, M. Trapinska, Sovjak, Pepelana, Žubrica, Trnava, Budanica.