Virovitičko-podravska županija sufinancirat će sa 400,00 kuna komplete udžbenika

skolskeKnjige

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović donio je Odluku o sufinanciranju udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola, kojima je Virovitičko-podravska županija osnivač (sve škole na području VPŽ izuzev OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica i OŠ Vladimir Nazor Virovitica čiji je osnivač Grad Virovitica nap.a.). Udžbenici će se sufinancirati u iznosu od 400,00 kuna po kompletu udžbenika. O načinu uplate odobrenih sredstava, roditelji učenika dobit će informacije od škole u koju su upisani.

– U predizbornoj kampanji smo obećali sufinancirati udžbenike i to ćemo od ove jeseni ostvariti za učenike prvih razreda osnovnih škola, kojima je Virovitičko-podravska županija osnivač. S obzirom na to da će se svi udžbenici od iduće godine mijenjati, odlučili smo se za sufinanciranje od 400,00 kuna po kompletu udžbenika, a iduće godine, ćemo u suradnji s općinama i gradovima, napraviti model, po kojem će što više učenika u našoj županiji, ne samo onih koji idu u prvi razred, imati besplatne udžbenike. Znanje naše djece nema cijene, a na ovaj način Virovitičko-podravska županija, želi pomoći i njima i njihovim roditeljima – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, foto: Ilustracija)

 • Odvoz otpada…

  Utorak
  Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira, P. Preradovića, Bana Jelačića, M. Gupca, S. Radića, Kapan, Lj. Gaja, A. Hebranga, Dubrovačka, Vukovarska, V. Nazora, I. Gundulića, B. Radić, I. Mažuranića, E. Kvaternika, A. G. Jankovića, Vinogradska, A Stepinca, Kolodvorska, Bukova, Zvonimirovo, Gačište, Orešac, Naudovac, Jugovo polje, Cabuna, Žiroslavlje, Eržabet, Borova, Pčelić.

   

  Četvrtak
  Levinovac, Sl. Pivnica, Gvozdanska, Rodin Potok, Dvorska, Mitrovica, V. Trapinska, M. Trapinska, Sovjak, Pepelana, Žubrica, Trnava, Budanica.