Otvoreni novoizgrađeni domovi u Pepelani i Žubrici

IMG_30001

Na prigodnim svečanosti, u ponedjeljak su otvoreni i mještanima dani na korištenje novoizgrađeni društveni domovi u Pepelana i Žubrici na području općine Suhopolje. Oba doma izgrađena su kako bi se mještanima omogućila mogućnost korištenja zajedničkih prostora, a zahvaljujući brizi Općine Suhopolje.

Financirani su najvećim dijelom iz općinskog Proračuna. Ukupna vrijednost oba doma je oko milijun kuna (490.000,00 kn svaki), a za dom u Pepelanama Ministarstvo regionalnog razvoja izdvojilo je 206.000,00 kuna. Općina Suhopolje u posljednje četiri godine obnovila je osam domova. Dodatna dva su otvorena u ponedjeljak, a jedan (Pčelić) će biti otvoren u lipnju. Ukupna investicija za domove u Pepelana, Žubrici i Pčeliću, iznosi oko 1,5 milijuna kuna. Osim toga, u budućnosti se planira obnova Hrvatskog doma u Suhopolju, čime će središte općine, dobiti novi, ljepši i moderniji izgled, a broj obnovljenih ili izgrađenih društvenih domova bit će 12.

Županijski pročelnik Igor Andrović, obraćajući se nazočnima podcrtao je kako će u srijedu početi radovi na obnovi Dvorca Janković u Suhopolju u Centar za posjetitelje, čime će se otvoriti nova radna mjesta, a suhopoljski dvorac postat će turističko središte ovoga kraja. Saborski zastupnik Josip Đakić, naglasio je da otvorenjem ovakvih zgrada pokazuje se briga o ruralnom prostoru što predstavlja vjerodostojnost politike na ovim prostorima.

Na svečanosti u Pepelanama i u Žubrici, uz saborske zastupnike Josipa Đakića i Vesnu Bedeković, županijskog pročelnika Igora Androvića, načelnik Općine Suhopolje Marijana Brleka, pročelnika grada Virovitice Marija Klementa, bili su i mnogobrojni mještani ovih naselja uz župnika Valentina Furjana. (www.vpz.hr)

IMG_2950 IMG_2945

 • Odvoz otpada…

  Utorak
  Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira, P. Preradovića, Bana Jelačića, M. Gupca, S. Radića, Kapan, Lj. Gaja, A. Hebranga, Dubrovačka, Vukovarska, V. Nazora, I. Gundulića, B. Radić, I. Mažuranića, E. Kvaternika, A. G. Jankovića, Vinogradska, A Stepinca, Kolodvorska, Bukova, Zvonimirovo, Gačište, Orešac, Naudovac, Jugovo polje, Cabuna, Žiroslavlje, Eržabet, Borova, Pčelić.

   

  Četvrtak
  Levinovac, Sl. Pivnica, Gvozdanska, Rodin Potok, Dvorska, Mitrovica, V. Trapinska, M. Trapinska, Sovjak, Pepelana, Žubrica, Trnava, Budanica.