Počela izgradnja ceste između Zvonimirova i Lipovca

U utorak 4. travnja, u Zvonimirovu su počeli radovi na cesti između naselja Zvonimirovo i Lipovac, a na prigodnoj svečanosti otvorenja uz predstavnike izvođača radova “Ceste” Bjelovar nazočili su predstavnici Županijske uprave za ceste na čelu s ravnateljem Brunom Perkecom te predstavnici lokalne samouprave, pročelnik županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove i kandidat za župana Igor Andrović, privremeni gradski pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Mario Klement, načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek sa suradnicima te vršitelj dužnosti načelnika Općine Gradina Marko Ajček sa suradnicima.

Asfaltirat će se dionica Lipovac – Zvonimirovo u duljini od 1500 metara, a vrijednost radova koji bi trebali biti završeni za dvadesetak dana iznosit će 1,500.000 kuna. Ta će cesta imati posebnu važnost jer će se njome uvelike skratiti put prema Virovitici, a u budućnosti, kada u rad bude puštena sjeverna obilaznica, poslužit će kao alternativni prometni pravac, što i je jedan od osnovnih motiva njena građenja.

Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije u ovoj će godini investirati 4 milijuna kuna za poboljšanje cestovnih uvjeta na našem području, a sukladno Pravilniku o rasporedu sredstava za financiranje građenja i održavanja javnih cesta Županijskim upravama za ceste. (www.icv.hr; bs; foto: Matija R.)

 • Video galerija

  Video galerija
 • Odvoz otpada…

  Utorak
  Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira, P. Preradovića, Bana Jelačića, M. Gupca, S. Radića, Kapan, Lj. Gaja, A. Hebranga, Dubrovačka, Vukovarska, V. Nazora, I. Gundulića, B. Radić, I. Mažuranića, E. Kvaternika, A. G. Jankovića, Vinogradska, A Stepinca, Kolodvorska, Bukova, Zvonimirovo, Gačište, Orešac, Naudovac, Jugovo polje, Cabuna, Žiroslavlje, Eržabet, Borova, Pčelić.

   

  Četvrtak
  Levinovac, Sl. Pivnica, Gvozdanska, Rodin Potok, Dvorska, Mitrovica, V. Trapinska, M. Trapinska, Sovjak, Pepelana, Žubrica, Trnava, Budanica.